Sportivii orădeni au cucerit patru medalii la prima ediţie a Openului României la judo seniori, competiţie care s-a desfăşurat în perioada 11 – 12 decembrie la Satu Mare.

Competiţia, dotată cu premii în valoare de 3000 euro, s-a desfăşurat la feminin la o singură categorie, fără limită de greutate, iar la masculin la două categorii de greutate, – 85 kg şi + 85 kg.

Judoka orădeni de la CSM Liberty, sportivi pregătiţi de antrenorii Emil Morar, Aurelian Ciprian Fleisz şi Alexandru  Goncearenco, s-au numărat printre protagoniştii întrecerilor. Astfel, la feminin, Loredana Podelenczki a ocupat locul al doilea, iar la masculin, Daniel Matei s-a situat tot pe poziţia secundă la categoria +85 kg, în timp ce Mircea Pop, la -85 kg, şi Răzvan Schwarcz, la aceeaşi categorie s-au situat pe poziţia a III-a.

De precizat că cei care au ocupat locul I au intrat şi în posesia a 500 de euro, cei de pe locul II, 300 de euro, iar sportivii de pe poziţia a III-a, câte 100 de euro.

Pe de altă parte, Federaţia Româna de judo a organizat sâmbătă, tot la Satu Mare, Gala Laureaţilor Federaţiei 2015, o gală organizată la superlativ şi condusă de noul preşedinte a FRJ, orădeanul Florin Lascău.

Printre premiaţi s-au aflat şi sportivii orădeni Vlad Luncan, Larisa Florian (ambii de la JC Liberty LPS CSS, antrenori Aurelian Fleisz şi Alexandru Goncearenco) şi Aurelian Ciprian Fleisz / Iulia Surlă (CSM Liberty, antrenor Alexandru Chirilă).