Festivalul de Teatru Scurt a planificat pentru ziua de marţi numeroase spectacole, dar cu siguranţă unul dintre cele mai nonconformiste evenimente a fost "Căsătorii scurte, divorţuri şi mai scurte", derulat de la ora 19 în Pasajul Vulturul Negru.

"O, da", "o, nu", "o, Doamne"

Actorii trupei Iosif Vulcan, dar şi tineri iubitori de teatru, s-au costumat şi au început ceremoniile de căsătorie şi de divorţ în stilul unic promovat de Festival. Actorii au convins pe rând perechi din public ba să-şi pună pirostriile, ba să jure ură jumătăţilor lor şi să le părăsească.

"Personajul şi personaja acceptă să-şi oficieze jurămintele în cadrul Festivalului de Teatru Scurt, ediţia a XVI-a", spuneau maeştrii de ceremonie, în timp ce cuplurile aveau de ales între a răspunde cu "o, da", "o, nu" şi "o, Doamne", în funcţie de tipul de ceremonie ales şi de ce sentimente îi încercau în acele momente "solemne".

Certificatul primit de cuplurile îndrăzneţe după ce şi-au pus "semnătura virtuală", adică o amprentă colorată pe certificat, atesta fie iubirea, fie ura veşnică faţă de partener.

În atmosfera creată de actori, două tinere au ales să se căsătorească, iar tot în acest stil libertin Emilian Pavel, preşedintele organizaţiei de tineret a PSD Bihor, s-a dus în faţa maeştrilor de ceremonie cu "alesul" său, un amic. După ce şi-au pus pirostriile, mirii şi-au jurat iubire, dar s-au gândit şi la partea financiară. "Sper că ai semnat contractul prenupţial", a spus Emilian Pavel, supranumit de maeştrii de ceremonie "personajul Emilian preşedinte".

Actorii i-au invitat apoi pe miri şi pe cei prezenţi la "masă şi dans" în Columbus Cafe.

Teatru şi iar teatru

Tot marţi, în cadrul Festivalului de Teatru Scurt, iubitorii de teatru au putut să vadă un spectacol de teatru jucat într-un microbuz care a pornit din faţa Teatrului la ora 16.30. Spectacolul "Mady Baby" jucat de actorii Teatrului Maghiar de Stat din Timişoara va fi jucat şi miercuri de la aceeaşi oră.

Orădenii pot vedea miercuri şi spectacolele "Terorism", jucat de actorii trupei Iosif Vulcan de la ora 18, la teatru, cu publicul pe scenă, "Cele zece porunci ale vagabonzilor", interpretat de actorul HoBo şi trupa sa din Ungaria la Filarmonică, de la ora 20, dar şi spectacolul "Autostrada", jucat de actorii teatrului Sică Alexandrescu din Braşov, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, de la aceeaşi oră. Ziua se va încheia cu spectacolul "Gunoierul", jucat de actorii Asociaţiei Artemotion în Escape Club de la ora 22.