Prima ediţie a Korean Night, organizată joi seară la Casa de Cultură a Sindicatelor, de Ambasada Coreei de Sud la Bucureşti, alături de comunitatea investitorilor coreeni din Oradea, s-a bucurat de succes în rândul orădenilor.

În jurul orei 18, sala din Parcul 1 Decembrie era deja arhiplină, spectatorii ocupând inclusiv scările acesteia. Evenimentul a început abia în jurul orei 18.30, când prezentatoarea Alexandrina Chelu i-a invitat pe rând la microfon pe CEO-ul companiei Shinheung pe România, pe ambasadorul Coreei de Sud în România, Hyo-Sung Park, pe prefectul Claudiu Pop şi pe deputatul Ioan Cupşa.

În schimb, publicul a aşteptat mai degrabă momentele artistice pregătite de organizatori, deschise cu o prezentare inedită de modă cu îmbrăcăminte tradiţională coreeană, numită hanbok, şi purtată atât de copii, cât şi de femei şi bărbaţi.

În cadrul serii coreene, au mai fost prezentate câteva cântece tradiţionale din peninsula asiatică, dansuri precum Yip-choom, precum şi demonstraţii de Taekwondo, date de elevii de la Clubul Sportiv King Do din Oradea.

După reacţia spectatorilor, unul dintre cele mai aşteptate momente ale serii a fost cel culinar, căci imediat după terminarea spectacolului artistic, aceştia s-au înghesuit la platourile pregătite de organizatori şi dispuse în holul Casei de Cultură a Sindicatelor.

Expoziţia culinară cu degustare a cuprins KimChi, un preparat care îmbină mai multe legume şi sosuri picante, JapChe, o mâncare preparată cu cartofi dulci şi tăieţei, BulGoggi, adică un grătar de vită marinată, considerat una dintre cele mai delicioase mâncăruri din lume, precum şi SanJeok, făcut tot cu carne de vită, preparată cu diverse legume şi sosuri.