Între 14 şi 28 iunie, Primăria organizează o campanie de curăţenie în folosul orădenilor care au tot felul de obiecte de dimensiuni mari de care ar vrea să se scape. Orădenii pot arunca aici piese de mobilier, mochete, biciclete, materiale textile, geamuri şi uşi uzate şi cam orice ce nu este aparat electronic sau electric.

Totodată, nu se vor colecta deşeurile din amenajări interioare (moloz), deşeuri din curăţenia pivniţelor şi podurilor.

Practic, RER Ecologic Service, operatorul licenţiat al oraşului, va colecta gratuit tot ce vor abandona orădenii în punctele de colectare stabilite în cartierele oraşului.

"Cetăţenii sunt rugaţi să depună pe amplasamentele stabilite pentru fiecare zonă, în ordine, cât mai aproape de bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, deşeurile de tipul celor menţionate mai sus, până cel târziu cu o zi înainte de ziua programată pentru colectare", se arată într-un comunicat al Primăriei.

După încheierea campaniei de curăţenie este strict interzisă depozitarea reziduurilor de orice fel pe domeniul public al municipiului. Orice abatere în acest sens se va sancţiona contravenţional conform HCL nr. 386/2009 (Regulamentul de salubrizare al municipiului Oradea). După expirarea perioadei de colectare a obiectelor de uz casnic şi gospodăresc, asociaţiile de proprietari vor plăti cuantumul serviciului prestat de către RER Ecologic Service.