Trupa orădeană Hotel FM, compusă din Gabriel Băruţa, David Bryan şi Alex Szuz, a ajuns în faţa primei mari provocări: semifinala Eurovision de joi seara, de pe scena de la Arenele Fortuna din Dusseldorf.

Reprezentanţii României la Eurovision vor cânta în cea de-a doua semifinală, transmisă în direct de TVR de la ora 22, alături de reprezentanţii ţărilor Bosnia, Austria, Olanda, Belgia, Slovacia, Ucraina, Moldova (reprezentată de formaţia Zdob şi Zdub), Suedia, Cipru, Bulgaria, Macedonia, Israel, Slovenia, Estonia, Belarus, Letonia, Danemarca şi Irlanda. Piesa "Change" va intra a 14-a în concurs.

Primele zece ţări care vor obţine cel mai bun punctaj în urma voturilor telespectatorilor, dar şi a juriului (proporţie de 50-50%), se vor califica în finala Eurovision, ce va avea loc sâmbătă. Europenii pot vota de 20 de ori, dar nu pe reprezentanţii ţării lor. În cea de-a doua semifinală, vor putea vota şi locuitorii din Franţa, Germania şi Italia, ţări direct calificate în finală, datorită contribuţiei lor financiare la realizarea prestigiosului concurs.

Chiar dacă site-urile specializate le dau şanse să intre în finală, reprezentanţii României nu sunt bine cotaţi la câştigarea acesteia. Spre deosebire de anul trecut, când Paula Seling şi Ovi s-au numărat, de la bun început, printre posibilii câştigători, Hotel FM se situează departe de podiumul competiţiei.

Potrivit site-ului eurovisionodds.co.uk, România are o cotă de 126 pentru finala concursului, în timp ce Franţa are 2.75, urmată de Anglia cu 10.