Desfăşurare impresionantă de forţe, joi seara, la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde, după patru ani, s-a filmat o emisiune Tezaur Folcloric, prezentată de cunoscuta Mărioara Murărescu.

La spectacolul maraton, care a ţinut de la ora 18 până la miezul nopţii, orădenii au umplut până la refuz sala CCS, unii stând chiar în picioare. În prima parte, mai mulţi copii şi tineri au concurat, la secţiunile "Mlădiţe de tezaur" şi "Moştenitorii", în faţa unui juriu format din mai multe personalităţi, printre care tenorul Marian Boboia, interpreta Maria Haiduc, dar şi prefectul Gavrilă Ghilea şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Voloşeniuc.

Cea de-a doua parte a spectacolului a adus în faţa publicului mai mulţi îndrăgiţi interpreţi de folclor din zona Bihorului (Florica Bradu, Florica Zaha, Cornel Borza, Leontin Ciucur ori Maria Haiduc), dar şi din ţară: Cristian Pomohaci, Maria Tănasă, Nineta Popa, Florentina şi Petre Giurgi, etc.

În premieră, spectacolul a fost realizat în întregime cu acompaniamentul unei orchestre a unei şcoli. Este vorba de Rapsodia Bihoreană, condusă de dirijor Liviu Buţin, a Şcolii de Arte Francisc Hubic. Potrivit managerului şcolii, Marian Boboia, prima parte a emisiunii va fi difuzată pe TVR în după-amiaza de 16 aprilie, a doua zi de Paşte.