Dacă vineri şi sâmbătă orădenii nu s-au prea înghesuit să participe la evenimentele organizate în cadrul Serbărilor Cetăţii 2012, duminică seara ei au ieşit în număr mare în Şanţul Cetăţii, profitând de aerul ceva mai răcoros de seară.

La fel ca sâmbătă, ei au putut vedea lupte între cavaleri, concertul unei trupe de cimpoieri, au putut trage cu arcul tradiţional ori au învăţat câte ceva despre ţesut, olărit ori împletit de nuiele de la meşteşugari.

Seara, pe scenă au urcat Alexandrina Chelu şi Rock Filarmonica, iar apoi trupa orădeană de muzică medievală Ad-Hoc, care a sărbătorit trei ani de la înfiinţare.

Un alt moment care i-a adunat pe orădeni a fost cel al jongleriilor cu foc, aduse în faţa lor de trupa maghiară Bordó Sárkány Régizene Rend.

După cum era de aşteptat, spectatorii s-au înghesuit să ajungă în faţă când pe scenă au fost chemaţii rockerii trupei Compact. Orădenii şi-au adus aminte de refrene ale unor melodii celebre: "Trenul pierdut", "Fata din vis", "Să te gândeşti la mine" ori "Cântec pentru prieteni" şi le-au cântat alături de solistul Paul Ciuci, care i-a remarcat ca fiind "un public minunat".

Faptul că orădenii s-au dus în număr mult mai mare în ultima zi a Serbărilor Cetăţii s-a văzut şi în zona standurilor cu mâncăruri specifice şi băuturi amenajate pe strada Griviţei, unde se formau cozi la kurtos kolacs, mici ori bere.

Se poate spune, aşadar, că seara de duminică a salvat oarecum "onoarea" acestei ediţii a Serbărilor Cetăţii, eveniment vizitat de puţini curioşi în primele două zile. Potrivit Jandarmeriei Bihor, la concertele de duminică s-au adunat aproximativ 1.000 de persoane.