Într-o atmosferă îndurerată, accentuată de vremea ploioasă, trupul neînsufleţit al actriţei Rodica Suplăcan a fost aşezat joi dimineaţă în foaierul teatrului Arcadia pentru ultima oară, înconjurat de o gardă formată din 4 actori. De la ora 9 şi până la 10.30, atât colegii de la Arcadia cât şi cei de la Teatrul de Stat şi familia şi-au putut lua rămas bun de la îndrăgita actriţă în locul unde ea venea, până mai ieri, cu drag, să pună în scenă cu pasiune şi încântare roluri pentru generaţii întregi. Ceremonialul funest s-a încheiat în lacrimi cu o melodie intrepretată chiar de ea în piesa "Cheiţa de aur", cu rolul broscuţei Tartilla.

De la ora 12, deşi pe fond de ploaie, au condus-o pe actriţa Rodica Suplăcan pe ultimul drum aproximativ 300 de persoane, care au participat la slujba de înmormântare la capela orăşenească a Cimitirului Municipal.

Conform managerului Teatrului Arcadia Marius Aron, acesta se va întâlni vineri cu regizorii pentru a discuta înlocuirea regretatei actriţe, în numeroasele roluri rămase acum goale. Cel mai probabil, cea care o va înlocui este actriţa Marlena Prigoreanu.

Pensionară în prezent, actriţa va fi rechemată pe scenă deoarece are multă experienţă şi va putea prelua rolurile din mers pentru ca trupa să poată continua, în acest fel, seria spectacolelor pentru publicul cel mai tânăr. Aşa cum de altfel, cu siguranţă i-ar fi plăcut şi celei care a fost broscuţa Tartilla, Doamna de curte şi multe altele. Adică Rodica Suplăcan...

Dintre numeroasele roluri cu care a vrăjit generaţii întregi de spectatori mici şi mari amintim Doamna II din "Naiul fermecat", Berta - "Muzicanţii din Bremen", Broasca Tartilla - "Cheiţa de aur", Hangiţa - "Morile de vânt ale lui Sancho Panza", Regina cea rea - "Albă ca zăpada", Vulpea, Greieraş, Fluture - "Ursuleţul Rimcimcim", Tunar I, Câinele turbat - "Aventurile celebrului baron Münchhausen", Sclavul Pupăzei în - "Păsările", Soră vitregă - "Cenuşăreasa stă pe strada mea", Mamiţa, Madam Popescu, Un elev - "Schiţe", Emily Tower - "Fetiţa cu chibrituri", Ionică - "Hainele cele noi ale împăratului", Iedul cel mare - "Trei iezi cântăreţi", Cocoşul - "Punguţa cu doi bani".