Proiectul Ghid Local, prin care sunt editate reviste şi portaluri de promovare a obiectivelor turistice, culturale şi comerciale din mai multe oraşe ale ţării, inclusiv din Oradea, se dezvoltă.

Miercuri, la Casa Darvas la Roche, a fost lansat şi în Oradea cardul Top City, care-i ajută atât pe orădeni cât şi pe turişti să afle detalii despre atracţii importante ale oraşului, oferindu-le totodată recomandări de petrecere a timpului liber şi, mai cu seamă, reduceri şi chiar gratuităţi la o serie de restaurante, hoteluri, cafenele, săli de sport, piscine şi magazine partenere.

Cardul poate fi activat cu ajutorul unei aplicaţii create special pentru acesta (iOS, Android), care-i afişează utilizatorului toate reducerile de care poate beneficia (relaxare, food, servicii, etc).

De asemenea, cu ajutorul aplicaţiei, utilizatorii descoperă poveştile obiectivelor turistice pe care le vizitează. Concret, cu Top City Card Oradea, vizitatorii a trei obiective din oraş (Casa Darvas La Roche, Turnul Primăriei şi Sinagoga Zion) pot beneficia de ghidaj audio prin intermediul aplicaţiei.

"Ne dorim să implementăm această funcţiune la mai multe obiective din oraş, inclusiv în cazul clădirilor istorice din centrul oraşului", a spus Alexandru Ion, coordonatorul Ghid Local Oradea.

Totodată, cei care au Top City Card, indiferent că sunt turişti sau localnici, beneficiază de reduceri la biletele de intrare în cele trei obiective, preţul devenind astfel 3 lei, faţă de 5 lei.

Un avantaj considerabil al cardului Top City este acela că este valabil şi în celelalte oraşe în care Ghid Local a implementat acest proiect. Concret, deţinătorii lui pot beneficia de reduceri şi ghidaje audio şi în Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara şi Braşov. De ştiut că Top City Card nu expiră, utilizatorii putând să profite de beneficiile lui de câte ori doresc.

Cardul costă 60 lei şi va fi pus în vânzare începând de marţi la Casa Darvas La Roche, în Turnul Primăriei şi în Sinagoga Zion, proiectul fiind implementat în Oradea cu sprijinul Fundaţiei pentru Protejarea Monumentelor Istorice.

De precizat şi faptul că, în cadrul aceluiaşi proiect, cu sprijinul Băncii Comerciale Române, a fost lansat şi BCR City Card, un card bancar care se eliberează gratuit şi care oferă, la rândul lui, recomandări şi reduceri pe zona comercială şi turistică, inclusiv în Oradea.