Pe 12 ianuarie, insula Haiti a fost lovită de un cutremur care a provocat moartea a sute de mii de oameni şi rănirea alor câteva sute de mii. Printre cei ucişi în cutremurul devastator s-a aflat şi arhiepiscopul Joseph Serge Miot, preşedintele Organizaţiei Caritas Haiti.

Conferinţa episcopilor catolici din România a lansat un apel către Diecezele catolice din ţară, pentru a organiza colecte de bani. Astfel, 31 ianuarie va fi o zi de strângere a fondurilor în acest scop în toate bisericile catolice ale ţării. Banii obţinuţi din această acţiune vor fi transmişi prin Caritas Catolica la victimele cutremurului.

Bocskei Laszlo, episcopul romano-catolic de Oradea, consideră că adevăraţii creştini îşi demonstrează credinţa prin ajutorul pe care îl dau. "Prin actele noastre de binefacere putem să demonstrăm că suntem creştini adevăraţi, căci credinţa fără fapte este moartă", spune episcopul.

Toţi cei care doresc să-i ajute cu o donaţie pe haitieni pot să o facă şi în zilele lucrătoare, la centrul Caritas Catolica Oradea, pe strada Şirul Canonicilor nr. 21, între orele 8.00-15.00.