Ca în fiecare an, centrul local Oradea al Organizaţiei Cercetaşii României organizează Festivalul Luminii, proiect sincron care se desfăşoară în peste 20 de localităţi din România şi în cadrul căruia oamenii sunt invitaţi să redescopere bucuria lucrurilor mărunte.

Scopul festivalului este de a oferi comunităților locale un eveniment în cadrul căruia tinerii au posibilitatea de a se manifesta prin diferite forme de artă iar participanții se pot deconecta timp de 2 ore, de la problemele și stresul de zi cu zi, bucurându-se de atmosfera creată", spun cercetaşii orădeni.

Sâmbătă, între orele 20 şi 23, orădenii sunt aşteptaţi în Parcul 1 Decembrie, unde vor fi aprinse numeroase lumânări şi vor avea loc mai multe evenimente artistice. Astfel, trupa Replay va face demonstraţii de street dancing, Eduard şi Bianca vor oferi numere de magie, iar la atelierele de origami şi de brăţări şi şuviţe handmade orădenii vor învăţa cum să îşi folosească dibăcia.

De asemenea, orădenii vor putea să urmărească o piesă de teatru în aer liber cu trupa Fundaţiei Încrederea, dar şi o expoziție de pictură, fotografie și sticle pictate, realizată de elevii de la Liceul de Artă.

În parc se va ţine şi o nouă ediţie de „Lecturi Urbane", în cadrul căreia orădenii sunt invitaţi să ia o carte şi să citească în aer liber. Din parc nu va lipsi muzica: vor concerta Blue Strings, Răzvan Dobai şi Mihaela Simai.

De asemenea, în cadrul festivalului va avea loc un târg de ONG-uri la care vor participa Crucea Roșie, AIESEC, Ecotop, ASUO, Interact, Cercetașii maghiari și Clubul de film.