Organizatorii Festivalului Internaţional de Film NexT din Bucureşti, eveniment care are în spate opt ediţii, şi Primăria Oradea îi invită pe orădeni la două seri de filme în aer liber.

Caravana Filmelor NexT va poposi la Oradea pe 12 şi 13 august, în Parcul 1 Decembrie, unde doritorii sunt chemaţi să-şi aducă pături şi gustări şi să urmărească comedii şi scurtmetraje.

Marţi, 12 august, începând cu ora 21.30, este programată NexT Comedy Night, care va cuprinde comedii spumoase despre ghinioare, drame sentimentale şi întâmplări pline de haz. Participanţii vor putea urmări producţia românească "Radu + Ana" şi cea australiană "Ursul".

Miercuri, 13 august, începând cu ora 21.30, se aşterne covorul roşu pentru Oscars Night, căci vor fi proiectate scurtmetraje de ficţiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film în 2014.

În "Nu eram eu acela", o asistentă socială luată ostatică în Sierra Leone încearcă să salveze un soldat care a luat parte la atrocităţi, un psihiatru consultă un deţinut care se crede Dumnezeu în comedia cu umor absurd Problema Voorman, iar în "Helium", un băieţel care suferă de o boală incurabilă îşi construieşte, cu ajutorul unui îngrijitor din spital, o imagine fantastică a lumii de dincolo. Intrarea este liberă pentru ambele seri de proiecţie.