Cineclubul Marienbad din cadrul Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Şincai" reia, vineri, proiecţiile de filme clasice chiar cu pelicula care dă numele clubului. Cinefilii vor putea viziona, astfel, filmul "Anul trecut la Marienbad" (1961), una dintre capodoperele cinematografiei.

Proiecţia a fost programată pentru vineri, ora 17.30, în Mediateca bibliotecii.  "Anunţăm, pentru toţi iubitorii de filme clasice, reluarea întâlnirilor noastre, cu una dintre cele mai cunoscute capodopere din istoria cinematografiei, cea care a inspirat numele Cineclubului. Dorim, în acest fel, să marcăm un nou capitol în activitatea Cineclubului Marienbad, cu întâlniri mai puţin dese, dar regulate şi la o oră mai accesibilă tuturor", au transmis organizatorii.

"Anul trecut la Marienbad": Într-un hotel luxos şi baroc, sub ochii enigmaticului M. (Sacha Pitoëff), un necunoscut cu accent italienesc (X., Giorgio Albertazzi) pare că încearcă să convingă o femeie tânără şi frumoasă (A., Delphine Seyrig) că ei doi s-au mai întâlnit şi s-au iubit, cu doar un an în urmă, la Marienbad. Amintiri, minciuni, real, imaginar şi fantasme se perindă, în voia unei somptuoase partituri vizuale, sonore şi narative.

Filmul, al cărui titlu original este "L'année dernière à Marienbad", este regizat de Alain Resnais, scenariul fiind semnat de Alain Robbe-Grillet. Intrarea este liberă.