Administraţia Socială Comunitară Oradea îi cheamă pe oamenii străzii să doarmă în Adăpostul de Noapte din str. Gutenberg nr. 8 şi îi roagă pe orădenii văd astfel de persoane pe stradă să le îndrume spre acelaşi adăpost.

"Adăpostul de Noapte situat pe str. Gutenberg nr. 8, pune la dispoziţia persoanelor fără locuinţă sau aflate în situaţii de risc social, locuri de cazare în cele 2 corpuri de clădire si cele 5 containere din incinta Adăpostului, acestea fiind dotate cu duşuri şi grupuri sanitare, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi, spălătorie şi spaţiu de socializare", se arată într-un comunicat trimis de ASCO.

Potrivit aceleiaşi informări, pe lângă cazarea pe timpul nopţii, beneficiarii primesc "consiliere, informare profesională şi suport în găsirea unui loc de muncă, îndrumare în vederea obţinerii unei locuinţe, sprijin în obţinerea actelor de identitate şi întocmirea documentaţiei necesare obţinerii beneficiilor sociale".

De asemenea – se arată în comunicat – ASCO va propune "în perioada imediat următoare" spre aprobare Consiliului Local al municipiului Oradea posibilitatea oferirii unei mese calde pe zi beneficiarilor din Adăpostul de Noapte, precum şi gazduirea acestora pe timpul zilei, in sezonul rece.

"Prin aceste măsuri, asigurăm oamenilor străzii servicii sociale menite să contribuie la îmbunătăţirea nivelului lor de trai şi îi ajutăm să treacă mai uşor peste această perioadă", precizează reprezentanţii ASCO.

Şi comunitatea locală este rugată să se implice în ajutoarea persoanelor fără adăpost anunţând asistenţii sociali despre persoanele fără adăpost pe care le văd şi locaţiile în care aceştia îşi petrec timpul. Numărul de contact pentru Adăpostul de Noapte Gutenberg este 0745.590.290.