Dacă vă întrebaţi de ce, deşi teoretic există bani disponibili, la Oradea nu se realizează norma de reabilitare termică a blocurilor, nu căutaţi răspunsul, căci el se află în subteranele politicii PDL. Bihorel a aflat de la constructorii orădeni că nu se prezintă la licitaţiile pe care le organizează Primăria fiindcă ar munci cam pe degeaba.

Concret, ar încasa la timp 30% din contravaloarea lucrărilor de la Primărie, ceva mai cu întârziere procentajul de 20% de la Asociaţia de proprietari, dar restul de 50% de la Ministerul Dezvoltării şi Turismului ar veni doar la Sfântu-Aşteaptă. Sau, ar exista şi şansa să vină la timp, dar numai cu o condiţie: actele pentru deconturi către Minister să fie întocmite de firma de consultanţă Urban & Asociaţii, care însă percepe un comision de 10% din valoarea lucrărilor.

Şi, amănunt deloc întâmplător, firma aparţine senatorului PDL Iulian Urban, coleg în PDL cu ministreasa Elena Udrea. Să fie oare bani pentru întregul partid sau doar pentru aripa Zânei din Pleşcoi şi a lupilor tineri?...