Fitness-ul a devenit de mult o modă. De-acum însă, orice orădean, indiferent de vârstă, va putea să-l practice fără să scoată niciun ban din buzunar. Graţie unei donaţii, în două zone verzi ale oraşului vor fi montate două aparate de fitness care vor putea fi folosite de orice doritor.

Pentru toţi muşchii

03 Mircea Stejeran.jpgFirma Dupex din Sebeş (judeţul Alba) este câştigătoarea unei licitaţii organizate de Primărie pentru achiziţia de aparate de joacă. În semn de mulţumire faţă de corecta colaborare cu municipalitatea, societatea a decis să facă o donaţie oraşului. "Ne-au oferit două aparate de fitness pentru exterior, ce vor fi montate în zona verde din strada Sovata, lângă malul Crişului, şi în Parcul Seleuş", spune Mircea Stejeran (foto), şef de serviciu la Direcţia Tehnică a Primăriei.

Cele două aparate sunt concepute pentru a întreţine şi dezvolta masa musculară a membrelor superioare, abdomenului şi spatelui. "Sunt destinate persoanelor cu vârste între 14 şi 80 de ani şi sunt realizate dintr-un material rezistent la intemperii şi la actele de vandalism", precizează Daniel Toacă, director de vânzări al societăţii Dupex.

Experimentale

Pentru a fixa cele două aparate, s-a turnat deja betonul în care ele vor fi ancorate, astfel încât să nu se răstoarne. În plus, în funcţie de reacţia orădenilor, e posibil ca pe viitor să fie amplasate mai multe astfel de aparate şi în alte zone ale oraşului. "Dacă se vor dovedi cu "priză" la orădeni, luăm în calcul varianta ca pe viitor să fim interesaţi şi de alte aparate de acest fel", spune Stejeran.

Rămâne de văzut dacă orădenii vor considera că-şi pot "lucra" muşchii în aer liber şi pe gratis ori vor fi nepăsători. Caz în care cel mai important este să nu-şi folosească forţa pentru a le distruge, privându-i de ele pe cei care le-ar aprecia...