Cel mai mare oraş prietenos cu mediul şi sustenabil din Statele Unite ale Americii, care va avea un restaurant în care se servesc feluri de mâncare preparate din produse crescute în grădinile proprii, mini-autobuze electrice şi fără şofer, case construite cu cele mai inovatoare tehnici "verzi" şi o fermă solară care să asigure necesarul de energie electrică pentru 20.000 de gospodării, este aproape gata să-şi primească locuitorii.

În sud-vestul statului Florida, pe un teren de 7.300 hectare, o companie condusă de un fost jucător de fotbal, Syd Kitson, a anunţat că proiectul său, Babcock Ranch, un oraş ecologic, avansează foarte rapid. "Foarte, foarte curând veţi vedea o mulţime de oameni locuind aici", a declarat Kitson jurnaliştilor.

Înconjurat de o rezervaţie naturală întinsă pe 30.000 hectare, oraşul va fi, în mod cert, o atracţie pentru americanii ecologişti. De altfel, prima locuinţă a fost deja vândută unui cuplu de pensionari, pentru 460.000 dolari, dublu faţă de preţul mediu al locuinţelor din regiune.

Timp de o lună, curioşii au putut să se plimbe pe şantierul Babcock Ranch, pentru a vedea cum se construieşte de la zero un oraş ecologist, şi peste 15.000 de persoane au vizitat viitorul oraş.