Micuţii fotbalişti au un motiv de bucurie vara aceasta. În Orăşelul Copiilor, Direcţia de Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei a început lucrările pentru un teren de minifotbal care va fi gata la începutul lunii august.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Primăria Oradea, terenul de minifotbal a fost de mult o necesitate, fiindcă cei mici erau nevoiţi să folosească terenul de baschet şi pentru fotbal.

"La solicitările repetate ale părinţilor care vin cu copiii în Orăşelul Copiilor, s-a luat decizia de a se construi aici şi un teren de minifotbal, întrucât singurul teren din Orăşelul Copiilor, cel de baschet, era foarte des disputat de copii: unii doreau să joace baschet, alţii fotbal şi astfel apăreau mai mereu conflicte. Ca urmare a acestei investiţii, cei care vor dori să joace fotbal vor avea la dispoziţie un teren nou", a declarat directorul Direcţiei de Patrimoniu Imobiliar, Lucian Popa.

Copiii îl vor putea folosi începând cu data de 3 august. Terenul va fi situat la intrarea dinspre Piaţa Rogerius, lângă scenă.

Valoarea lucrărilor, executate de Atlas SRL, se ridică la 131.000 lei.

Suprafaţa totală a terenului, care va fi acoperit cu covor de tartan, va fi de 26x11 metri. Acesta va fi împrejmuit de stâlpi şi plasă metalică. În spatele porţilor vor fi amplasate panouri de protecţie.