De cel puţin două săptămâni, turiştii şi orădenii care vor să se plimbe prin centrul oraşului după lăsarea serii au de-a face cu o experienţă desprinsă din filmele de groază: pietonala Aurel Lazăr e complet cufundată în beznă!

Bihorel a primit mai multe imagini şi un video în care se vede cum cei care se avântă să traverseze strada din centrul oraşului trebuie să pornească lanterna telefonului.

Cei mai afectaţi sunt locuitorii străzii, care nici nu se încumetă să iasă noaptea, de teamă că se vor împiedica ori că îi vor năpădi răufăcătorii. Sistemul de iluminat de pe stradă a fost o problemă încă din primele luni de la încheierea lucrărilor de pietonalizare, din 2021, când corpurile de la nivelul pavajului au cedat.

Bihorel a aflat că, de data aceasta, baiul ar fi un panou electric defect din interiorul clădirii aflate la numărul 17, pe care Primăria şi Administraţia de Dezvoltare Oradea (ADLO) vor să-l mute pentru a avea acces mereu la el. Deocamdată, însă, mutarea e doar în faza de avize şi abia apoi va fi reparat.

Până atunci, Bihorel îi invită pe curioşi într-o excursie de Evul Mediu chiar în buricul târgului.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!