Compania Google a anunţat că vrea să îşi construiască propriul campus, asemănător unui oraş, lângă sediul central din Silicon Valley.

Noul complex se va numi Middlefield Park şi va avea imobile cu locuinţe, parcuri, restaurante, spaţii comerciale, o piscină publică şi terenuri de sport.

Reprezentanţii Google au prezentat recent propunerea pentru acest campus, ce se va întinde pe o suprafaţă de 161.874 mp în oraşul Mountain View din California. Middlefield Park va avea până la 1.850 de locuinţe, iar 20% dintre acestea se vor vinde la preţuri accesibile. De altfel, anul trecut Google a mai anunţat că are de gând să transforme terenuri degradare în cartiere rezidenţiale pentru 15.000 de familii cu venituri mici şi medii.

Oraşul Google va mai avea 20.000 de mp de spaţii publice dedicate evenimentelor din comunitate.

„Unul dintre principiile masterplanului este să creeze un cartier cu destinaţii mixe, unde mai multe tipuri de nevoi şi servicii sunt la câţiva paşi de zona în care locuieşti şi lucrezi”, a explicat directorul imobiliar al Google, Michael Tymoff, pentru ziarul Mountain View Voice.

Noile planuri ale lui Google au fost dezvăluite într-un moment în care viitorul clădirilor de birouri este incert. Angajaţii Google încă lucrează de acasă, din cauza pandemiei de Covid-19, iar compania a anunţat că nici nu îi va chema la locul de muncă mai devreme de iulie 2021. De altfel, politici asemănătoare au toate companiile majore de tehnologie din America.