În acest an, ornamentele de Crăciun expuse în centrul Oradiei sunt unele noi. Între decoraţiunile care au atras atenţia orădenilor încă de vineri seară - când s-au aprins luminile festive şi a fost declarat deschis Târgul de Crăciun - se numără soldăţei de tip "Spărgătorul de nuci", un ursuleţ albastru din luminiţe, precum şi o gheată de mari dimensiuni, care, se spune, ar fi chiar a lui Moş Crăciun... 

În 2021, iluminatul festiv şi decoraţiunile sunt asigurate de MK Illumination şi Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), care a preluat asigurarea serviciului de iluminat public în urbe şi, deci, şi pe cel de sărbătoare. Investiţia se ridică la 550.000 de lei, potrivit Primăriei. 

Soldăţeii cu uniforme roş-albastre au fost amplasaţi în mai multe zone ale Pieţei Unirii: doi la intrarea în târg dinspre statuia Regelui Ferdinand, doi la intrarea dinspre str. Vasile Alecsandri, doi în perimetrul târgului înspre staţia de tramvai şi, în fine, doi în Piaţa Ferdinand, aceştia din urmă încadrând un ornament de mari dimensiuni modelat în aşa fel încât să vestească anul ce urmează, 2022. 

În punctul central al Pieţei Unirii a fost înălţat un brad artificial de 15 metri, decorat cu globuri aurii şi roşii şi înconjurat de ghirlande luminoase. Tot în piaţă, înspre liniile de tramvai, a fost expus şi un al doilea brad, modelat doar din luminiţe calde.

Un alt ornament cu care orădenii s-au fotografiat încă din prima seară este o gheată roşie, a lui Moş Crăciun, amplasată în dreptul Palatului Vulturul Negru şi înconjurată de spiriduşi şi cadouri. 

Un urs modelat din lumini albastre a fost amplasat pe spaţiul verde al pieţei centrale, înspre Primărie, unde a fost adus şi un ren luminos. Tot pe spaţiul verde au fost expuse ghirlande cu mesaje ca "La mulţi ani!" şi "Boldog új évet!". Aceleaşi mesaje din lumini au fost expuse pe pietonala Republicii, la intrare din Piaţa Ferdinand. 

Sărbătorile de iarnă sunt întâmpinate cu ghirlande luminoase şi pe străzile Vasile Alecsandri, Libertăţii (zona pietonală de lângă malul Crişul), Iosif Vulcan. Modelele de ghirlande luminoase alese pentru aceste zone sunt de tip steluţe, coroane şi "aripi de înger". 

În premieră în acest an, în unele locuri, a fost expusă şi "Supercoroana", simbolul ales în 2019 de autorităţile locale pentru promovarea Oradiei în ţară şi în străinătate. "Supercoroana" este un simbol multicolor ce alătură cinci coroane - între care una pentru trecutul istoric al urbei, una care aminteşte că Oradea este oraşul regilor şi una care să marcheze patrimoniul Art Nouveau – şi o inimă "pentru oamenii acestui oraş".

Târgul de Crăciun se desfăşoară în perioada 3 decembrie 2021 – 2 ianuarie 2022. Luminile şi decoraţiunile de sărbătoare vor rămâne montate până de Bobotează. 

În acest an, municipalitatea a decis să decoreze doar centrul Oradiei, din mai multe motive, între care lucrările care se desfăşoară pe unele bulevarde şi faptul că există restricţii de circulaţie pe timpul nopţii.