Vineri, 10 mai, începând cu ora 20:00, unii dintre cei mai talentaţi şi iubiţi instrumentişti şi interpreţi din Republica Moldova – Orchestra Naţională "Lăutarii" din Chişinău, alături de maestrul Nicolae Botgros, vor urca pe scenă în Piaţa Unirii din Oradea pentru un concert extraordinar, cu un repertoriu "Altfel".

Timp de peste 50 de ani, generaţii de muzicieni au scris istoria Orchestrei Naţionale "Lăutarii" din Chişinău. Orchestra a fost fondată în anul 1970, în cadrul Filamornicii de Stat din R.S.S. Moldovenească, de către interpretul Nicolae Sulac, dirijor fiind compozitorul şi violonistul Mircea Oţel, apoi trompetistul Gheorghe Usaci. Datorită abilităţilor sale de violonist, Nicolae Botgros a fost numit în 1978 dirijor al Orchestrei Populare "Lăutarii".

Pe parcursul carierei sale, maestrul dirijor Nicolae Botgros a înregistrat 2 albume, dar a colaborat la sute de materiale muzicale înregistrate cu interpreţi de muzică populară, precum Maria Ciobanu, Sofia Vicoveanca, Irina Loghin, Dinu Iancu Sălăjan, Zinaida Julea, Ştefan Bănică Jr.

Ziua Europei Oradea Spectacol Lăutarii Chisinau

Spectacolul "Lăutarii din Chişinău ALTFEL" ne va aduce în Piaţa Unirii o altfel de muzică: clasică, pop, jazz, café concert, alături de maestrul Nicolae Botgros, Orchestra Naţională "Lăutarii" din Chişinău şi de alţi mari interpreţi din România şi Republica Moldova - Monica Anghel, Paula Seling, Vali Boghean şi Brio Sonores.

Evenimentul "Celebrăm Ziua Europei!" este organizat de Visit Oradea, Primăria Municipiului Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor.

VISIT ORADEA
Oradea, 9 mai 2024

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!