Sportivul orădean Alex George Creț, legitimat la LPS Bihorul CSM Oradea, a reușit o performanță importantă. El a cucerit vineri medalia de bronz la Campionatele Mondiale de Judo pentru juniori care se desfășoară în Ecuador. 

Anunțul a fost făcut de clubul CSM Oradea pe site-ul oficial: „Alex George Creț, sportiv legitimat la LPS Bihorul CSM Oradea, desemnat sportivul anului 2021 în județul Bihor, a cucerit medalia de bronz la Campionatele Mondiale de Judo pentru juniori – ediția 2022. El a participat în limitele categoriei -90 Kilograme masculin. Evenimentul s-a desfășurat în noapte de vineri spre sâmbătă (13.08), la Guayaquil, în Ecuador”. 

În 2021, la aceeași competiție și la aceeași probă, Alex George Creț s-a clasat pe locul 5.

În competiția de anul acesta, din Ecuador, sportivul antrenat de Emil Morar a trecut de Sheng Kai Lin, Vugar Taliboc și Alexander Knauf, însă în semifinale a fost înfrânt de Jakhongit Mamatrakhimov. 

El s-a duelat apoi cu Tornike Poladishvili pentru locul al treilea pe podium și l-a obținut. „Sportivul care l-a învins pe Creț, Jakhongit Mamatrakhimov, s-a impus în finala competiției și a câștigat medalie de aur”, mai precizează reprezentanții CSM. 

Un alt sportiv legitimat la  LPS Bihorul CSM Oradea, Ioan Dzitac, s-a clasat pe locul 5 în proba de 66 Kg la același eveniment.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!