Fost ministru al Educaţiei şi fost rector al Universităţii Babeş-Bolyai, profesorul Andrei Marga îşi va lansa, marţi, o nouă carte, la Oradea.

Volumul "Ordinea viitoare a lumii" oferă o analiză a stării lumii actuale şi o viziune proprie asupra lumii ce se constituie. 

"Ordinea viitoare a lumii înseamnă multe lucruri. Bunăoară, după euphoria unificării din anii nouăzeci, Europa a intrat în criza exit-ului, ce nu se va opri fără o reorganizare corespunzătoare. O reorganizare a economiei, luând în seamă nu numai reuşitele, ci şi consecinţele dramatice ale globalizării, a început deja. Resursele naturale îşi schimbă preţul. Chestiunea legitimării creşte în importanţă, iar republicanismul democratic renaşte. Discrepanţele sociale devin o temă importantă. Diferenţele de dezvoltare revin pe agenda internaţională. Puteri noi şi-au făcut loc la masa deciziilor. Supraputerile, plurale, au intrat în raporturile unei geometrii variabile", îşi descrie autorul cartea.

Lansarea va avea loc pe 6 iunie, de la ora 18, în sala mare a Primăriei. Evenimentul este organizat de Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, din cadrul Facultăţii de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, de Centrul de Excelenţă Jean Monnet, de Institutul de Studii Euroregionale, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea.