Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunţat, miercuri seară, emiterea celei de-a 12-a ordonanţe militare care prevede, în esenţă că municipiul Suceava şi opt comune învecinate ies din carantină.

"Începând cu publicarea în Monitorul Oficial, din această seară se ridică măsura de carantinare în municipiul Suceava şi în zona limitrofă formată din 8 comune", a spus Vela într-o scurtă declaraţie de presă susţinută la sediul ministerului.

Acesta a adresat apoi mulţumiri tuturor medicilor, prefectului şi şefului Consiliului Judeţean Suceava, celor implicaţi în lupta anti-COVID, spunându-le că "sunteţi eroii noştri, sunteţi nişte învingători".

Apoi, a adresat un mesaj tuturor românilor, spunându-le să fie în continuare vigilenţi în lupta cu coronavirusul şi susținând că toate ordonanţele militare care s-au dat în perioada stării de urgenţă "nu au făcut decât să consolideze acest zid împotriva unui inamic invizibil şi extrem de agresiv". "Dar mai mult decât atât, ne-a făcut să realizăm că suntem mai puternici doar împreună", a mai spus Vela.

"Trebuie să tratăm fiecare zi cu responsabilitate, să ne gândim la sănătatea noastră şi la sănătatea celor apropiaţi sufletului nostru în fiecare clipă. Ştim exact ce avem de făcut acum, astăzi, să respectăm toate indicaţiile, începând cu distanţarea socială, până la acest simplu spălat pe mâini pentru 20 de secunde", a arătat ministrul.

În încheiere, el a ţinut să explice că, deşi "în această luptă nu a existat de multe ori o schiţă, pentru că nu a mai fost un asemenea război", "vă asigur că au fost în schimb momente în care întotdeauna ne-am gândit la binele dvs şi la cum putem face ca să resimţiţi cât mai puţin această bătălie care nu a fost şi nici nu este uşoară".

Pe de altă parte, ministrul nu a spus nimic concret legat de măsurile care vor fi aplicate după ieșirea din starea de urgență.

Vezi mai jos discursul lui Vela!