Conferenţiarul universitar dr. Oreste Straciuc, coordonatorul Centrului Pet Pozitron, nu mai este şeful catedrei de Anatomie din cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea. „Am demisionat din motive personale. Mi se pare important să dezvolt acest centru, iar o funcţie managerială presupune o responsabilitate şi o preocupare destul de mare", a declarat marţi, pentru BIHOREANUL, dr. Oreste Straciuc.

Universitarul susţine că retragerea sa nu va afecta activitatea catedrei de Anatomie. „Această funcţie poate fi preluată de un coleg. Eu îmi voi continua activitatea de conferenţiar cu studenţii", a completat dr. Straciuc. Medicul a demisionat pe 17 februarie din funcţia managerială.

Straciuc este şeful centrului de diagnosticare a tumorilor maligne începând din 2008, de la înfiinţare. Centrul Pet Pozitron beneficiază de una dintre cele mai moderne metode imagistice de recunoaştere timpurie a tumorilor canceroase, într-un stadiu în care există încă mari posibilităţi de vindecare.

UPDATE: Rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă că funcţia de şef al catedrei de Anatomie a fost preluată de medicul Gabriel Mihalache, şeful Serviciului de Medicină Legală Bihor, până la organizarea de alegeri.