Potrivit The Observer, săptămâna viitoare, pasagerii Orient Express vor călători pentru ultima dată cu celebrul tren, pe linia Strasbourg - Viena.

"Numele Orient Express va dispărea din orarul oficial al serviciului feroviar european, înainte de finalul acestui an, după 125 de ani", a anunţat analistul Mark Smith. De-a lungul timpului, numele său i-a inspirat pe autori ca Agatha Christie şi Ian Fleming să scrie intrigi pline de suspans, iar Bram Stocker a introdus Orient Express în cunoscutul său roman "Dracula".

Linia Orient Express a fost lansată în 1883, când antreprenorul Georges Nagelmackers a pus în funcţiune lansat serviciul de transport. Trenul circula de două ori pe săptămână, cu plecare din Paris, pe ruta Strasbourg-Viena-Budapesta-Bucureşti, punctul de destinaţie final fiind staţiunea Varna din Bulgaria, potrivit Mediafax. Din 2000, Orient Express a fost transformat într-un serviciu de transport pe timp de noapte, ca urmare a dezvoltării liniilor feroviare de mare viteză sau ieftinirii curselor aeriene.