Renumitul dirijor Răzvan Metea, originar din Oradea, a murit, joi, la doar 43 de ani, răpus de Covid.

Artistul, care era dirijorul orchestrei Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj și profesor universitar, fusese internat de mai multe săptămâni la terapie intensivă. 

Potrivit medicilor, el ieşise din comă, iar starea sa evolua spre bine. Au apărut, însă, complicaţii care au dus la deces.

Mama regretatului artist, profesoara Adriana Metea, a anunțat că el va fi înmormântat la Oradea, în cursul zilei de sâmbătă, îndemnându-i pe participanți să nu ducă coroane de flori, ci să facă donații, care vor fi acordate unui student meritoriu, fără posibilități materiale.

„Dragii mei, va anunt ca baiatul nostru, Razvan, s-a inaltat la ceruri. Inmormantarea va avea loc în Oradea, la capela Steiberger, sambata, 24 aprilie ora 14. Cei care doriti sa ne fiti alaturi, va rugam sa nu aduceti coroane. La capela va exista o cutie de donatii, iar toti banii stransi vor fi redirectionati pentru asigurarea unei burse, numita "RAZVAN METEA" unui student meritoriu, fara posibilitati materiale de la Academia de muzica din Cluj-Napoca”, a scris mama artistului pe Facebook.

Observatornews.ro scrie că ultimul lui eveniment public a avut loc în februarie anul trecut, când, în premieră, a dirijat o orchestră de 40 de muzicieni împreună cu un robot. Spectacolul a fost unul caritabil, destinat copiilor bolnavi de cancer.

Evz.ro mai notează că Răzvan Metea şi muzicienii din orchestra Academiei au fost o prezenţă constantă, în ultimii patru ani, în cadrul evenimentelor intitulate "Sunset Sea-mphony". Evenimentele atât de îndrăgite se desfăşurau pe faleza din Constanţa şi constituiau o adevărată atracţie pentru public şi pentru presa locală.

Potrivit sursei citate, în timpul internării la ATI, când avea nevoie de sânge, Răzvan Metea a fost sprijinit de prieteni care au făcut mai multe apeluri pentru a fi ajutat.