Un profesor asistent al Universității Tehnice din Delft, considerată a fi cea mai veche și mai mare universitate publică a Regatului Țărilor de Jos (Olanda), vine la Oradea pentru o conferință care se anunță interesantă.

„Doctorul Dan Costa Baciu, profesor specializat în instrumente digitale, la Universitatea Tehnică din Delft, considerată a fi cea mai veche și mai mare universitate publică a Regatului Țărilor de Jos (Olanda), va fi oaspetele Universității din Oradea. El le va vorbi studenților, profesorilor și orădenilor interesați despre explorarea spațiului, globalizare și unelte digitale”, se arată într-un comunicat al Universității.

Prelegerea intitulată „Estul și Vestul Tendințe în Istoriografia Arhitecturii Mondiale” este programată luni, 4 iulie, de la ora 11, în sala mare a Bibliotecii Universității din Oradea,  și este organizată de Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură, împreună cu Ordinul Arhitecților din România, filiala Bihor.

„Astronautul american Neil Armstrong a spus că primul său pas pe Lună a fost, de fapt, un salt uriaș pentru umanitate. Istoria care a urmat i-a dat dreptate: au urmat comunicațiile prin satelit, revoluții și relații noi între est și vest, inclusiv în arhitectură și urbanism, istoriografii noi ale artei și arhitecturii scrise și predate în universități”, a spus Dan Costa Baciu, în încercarea sa de a îi provoca pe orădeni la dialog și la viitoare colaborări științifice.

Cu o mamă orădeancă și născut în orașul de pe Crișul Repede, unde ulterior, când locuia în Elveția, revenea pentru a-și petrece vacanțele, Dan C. Baciu a fost nepotul reputatei doctorițe pediatre Angela Costa, fost director al Spitalului de Copii.

Cercetătorul are un CV impresionant, care curpinde, printre altele, un doctorat în domeniul combinat al filosofiei și arhitecturii, obținut la Chicago, și studii postdoctorale în engleză și studii interdisciplinare la Universitatea din California, Santa Barbara.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!