Preşedintele SUA, Barack Obama, a făcut anunţul care a scos americanii în stradă strigând de bucurie: Osama ben Laden, liderul grupării teroriste al-Qaida, a fost ucis într-o operaţiune autorizată de preşedintele american.

"Astăzi, pot anunţa poporul american şi întreaga lume că Statele Unite au efectuat o operaţiune în urma căreia a fost ucis Osama ben Laden, liderul al-Qaida", a spus Barack Obama, luni dimineaţă după ora României, într-o transmisiune televizată în direct.

Operaţiunea militară a avut loc în Pakistan, iar Ben Laden a fost împuşcat, corpul său fiind în posesia trupelor americane.

Potrivit unor surse, în cadrul aceleiaşi operaţiuni au fost ucise şi alte persoane, dar niciuna din cadrul forţelor americane.

După ce preşedintele SUA a făcut anunţul, sute de americani s-au adunat în faţa Casei Albe, unde sărbătoresc uciderea liderului terorist.

UPDATE: Un oficial citat de CNN a anunţat că SUA s-a oferit să trimită cadavrul lui Osama autorităţilor din Arabia Saudită, dar acestea au refuzat. Aşa că a fost aruncat în mare, iar funeraliile au respectat tradiţia islamică.

Cadavrul a fost aruncat în mare şi nu îngropat pentru a nu deveni un loc de pelerinaj, cum se întâmplă cu mormântul lui Saddam Hussein.