Cel mai aşteptat eveniment al cinematografiei americane, decernarea Premiilor Oscar, şi-a desemnat laureaţii anului 2014.

Cele mai dorite statuete din industrie au ajuns la regizorii, producătorii şi actorii filmelor de top din 2013. "Gravity" a obţinut şase trofee, dar nu şi pentru cel mai bun film, premiu adjudecat de "12 Years A Slave", iar "La Grande Bellezza" este cel mai bun film străin.

Matthew McConaughey, pentru rolul din "Dallas Buyers Club", şi Cate Blanchett, pentru "Blue Jasmine", sunt cei mai buni actori ai anului 2013, cel mai bun regizor a fost ales Alfonso Cuaron, iar cel mai bun scenariu îi aparţine lui Spike Jonze.

Marele trofeu pentru cel mai bun film a fost primit de întreaga echipă, în frunte cu regizorul Steve McQueen şi producătorul şi actorul Brad Pitt. "Dedic premiul tuturor celor care au îndurat sclavia şi celor care încă se mai luptă cu sclavia şi astăzi", a spus regizorul Steve Mc Queen.

Gazda ceremoniei din acest an a fost actriţa Ellen DeGeneres, al cărei "selfie" de la Oscar a devenit cel mai popular mesaj pe Twitter.