Mărgele inedite, bijuterii în nuanţe pale şi rochii în tonuri îndrăzneţe au strălucit pe covorul roşu al celei de-a 87-a gale a premiilor Oscar, care a avut loc duminică seară la Los Angeles, unde filmul "Omul Pasăre sau Virtutea Nesperată a Ignoranţei/ Birdman" a fost marele câştigător.

Actriţele Julianne Moore a purtat o rochie Chanel strălucitoare, iar Felicity Jones şi Emma Stone au apărut în creaţii sclipitoare, la defilarea pe covorul roşu, afectat de vremea ploioasă, a celei mai importante seri a industriei cinematografice, relatează Reuters.

Cântăreaţa Lady Gaga, care a participat pentru prima dată la gala premiilor Oscar, unde a şi adus un tribut muzical filmului "Sunetul muzicii/ The Sound of Music", a purtat o creaţie controversată, tabloidul britanic Daily Mail considerând-o deja una dintre vedetele prost îmbrăcate de pe covorul roşu, în timp ce directorul de ştiri de la InStyle Magazine a catalogat apariţie "un mare moment al modei". Lady Gaga a purtat o creaţie semnată Azzedine Alaia, albă cu decoraţii argintii, cu o textură amintind de pielea de crocodil, şi o pereche de mănuşi roşii evazate, până aproape de coate. Rochia a avut nevoie de trei săptămâni şi de lucrul a 25 de oameni pentru a fi gata la timp pentru gala premiilor Oscar.

Jennifer Lopez a ales o rochie lungă, de culoarea bronzului, cu un top mulat, subliniindu-i formele, decorat cu mărgele de aceeaşi culoare, în timp ce Emma Stone a purtat o rochie verde uşor strălucitoare, mulată în partea de sus, cu spatele gol, crăpată pe picior până sus pe coapsă. Culoarea verzuie a contrastat plăcut cu părul roşu al actriţei.