Chiar dacă vremea concediilor a trecut, orădenii nu trebuie să renunţe la distracţie. Ba din contră, din acest punct de vedere îi aşteaptă un sezon plin de evenimente.
Primul este Das Fest, organizat la finalul acestei săptămâni, pentru a şasea oară, în parcarea Hotelului Ramada. Ingredientele petrecerii în stil nemţesc sunt, ca de obicei, berea nefiltrată, costiţele pe varză şi cotletul de porc la grill, ştrudelul cu mere şi trupa austriacă Gastein.
Sărbătoarea
Pentru a şasea oară, Ramada organizează la începutul toamnei un festival gen Oktoberfest. Numit iniţial chiar aşa, de anul trecut evenimentul a devenit Das Fest (Sărbătoarea), după ce o firmă din Braşov a fost mai iute şi a înregistrat la OSIM denumirea pentru România.
Încă de la prima ediţie, festivalul i-a cucerit pe orădeni, înlocuind tradiţionalii mici cu preparate bavereze, iar muzica populară autohtonă cu acorduri bavareze şi tiroleze, dar şi coveruri internaţionale. În 2013, de pildă, parcarea hotelului din Calea Aradului a găzduit 6.000 de petrecăreţi în trei zile, în total fiind vânduţi 6.000 de litri de bere şi 3 tone de mâncare.
Pentru că n-ar vrea ca orădenii să fie puşi în situaţia de a alege între Das Fest şi Toamna Orădeană, celălalt festival de sezon, organizat de municipalitate, gazdele de la Ramada şi-au programat petrecerea în perioada 18-20 septembrie.
Festin bavarez
Ediţia a VI-a a Das Fest se va desfăşura într-un cort de 600 de metri pătraţi, cu o capacitate de aproape 1.000 de locuri, echipat cu şase baruri şi deservit de ospătari costumaţi la rându-le în ţinute bavareze autentice.
Una dintre principalele atracţii ale evenimentului va fi, ca de obicei, mâncarea. "Pentru a răspunde tuturor exigenţelor culinare, am pregătit două tipuri de meniu, unul pentru cort şi unul a la carte, servit în restaurantul The Hub", explică directorul de marketing al Ramada Oradea, Nadia Ionescu.
Petrecăreţii se vor putea înfrupta cu cârnaţi fără gluten şi aditivi, leberkase, adică o mâncare tradiţională asemănătoare cu plăcinta de carne, ciolan de porc, şniţel vienez şi coaste de porc marinate la grill, plus - evident - bere nefiltrată, Jagermeister şi vin fiert. Deserturile vor fi şi ele bavareze: ştrudel de mere, kaiserschmarrn, adică clătite austriece împărăteşti, şi fructe glazurate.
Fast Fest!
Şi anul acesta, la Das Fest se păstrează sistemul de plată cu jetoane care a fost folosit prima oară la ediţia de anul trecut, acestea putând fi cumpărate din patru locuri şi apoi date la schimb pentru mâncarea şi băutura dorite. "Folosirea acestui sistem creşte viteza de servire a clienţilor prin mărirea capacităţii barurilor şi permite achiziţionarea de produse în avans fără riscul pierderii valorii jetoanelor, întrucât la finalul evenimentului jetoanele nefolosite se rambursează", spune Nadia Ionescu.
Păstrând tradiţia stabilită deja la precedentele ediţii, Ramada i-a invitat şi anul acesta pe austriecii de la Gastein, care fac an de an atmosferă de zile mari cu melodiile şi dansurile lor, urcând - la propriu - petrecăreţii pe mese. Tot ca până acum, austriecii vor presta în toate cele trei zile ale Das Fest, între orele 19 şi 22, repertoriul fiind alcătuit din piese din Bavaria şi Tirol, dar şi din mari hituri internaţionale.
Happy hour
Pentru cei mici, organizatorii au pregătit un loc de joacă special, pe categorii de vârstă, dotat inclusiv cu tobogane gonflabile. Între orele 12 şi 16, aşa-zisul interval Happy Hour, copiii se vor putea juca fără ca părinţii să trebuiască să le plătească separat accesul.
De asemenea, Ramada organizează şi o tombolă pentru toţi consumatorii, premiile incluzând vouchere la restaurantele hotelului şi la primul Wine Spa din România, inaugurat toamna trecută la ultimul etaj al clădirii.
Şi în această ediţie, organizatorii lansează un apel umanitar: în colaborare cu fundaţia Amia şi Clubul Rotary Oradea, îi invită pe orădeni să doneze, punându-le în urne special amplasate, diverse bunuri pentru copiii abandonaţi în spitale şi orfelinate.
Das Fest 2015 îi aşteaptă pe orădeni vineri între orele 16 şi 23, respectiv sâmbătă şi duminică între orele 12 şi 23, la trei chefuri de zile mari...