Pentru a-şi mări parcul auto, societatea de transport în comun OTL a achiziţionat, în urma unei licitaţii, 14 autobuze Volvo second-hand care au circulat înainte în Norvegia, a anunţat, joi, Viorel Mircea Pop, directorul tehnic al OTL, precizând totodată că acestea au doar câte două uşi şi, ca atare, ar putea conserva mai bine căldura în interior.

Autobuzele au costat câte 15.500 euro, în preţ intrând şi livrarea la sediul societăţii de transport din Oradea. "Sunt pe acelaşi şasiu ca celelalte marca Volvo aflate deja în circulaţie în oraş", a precizat şi directorul OTL, Csuzi Istvan. "Sperăm ca anul viitor, şi datorită acestor autobuze, să avem mai puţine probleme din cauza frigului", a adăugat acesta.

Noile achiziţii ale OTL au o capacitate de 38 de locuri pe scaune şi încă 65 în picioare. Acestea au circulat timp de 9 ani în Oslo.

Parcul auto al societăţii de transport în comun mai cuprinde alte 12 autobuze Volvo, 27 de autobuze Mercedes Conecto, 10 Solaris, 7 Isuzu, 5 Karsan (cele mici, galbene), 2 Renault-uri şi două Rocar.