Societatea de transport public OTL înfiinţează, începând din 1 noiembrie, o nouă linie de tramvai. Linia 4 va face legătura directă între zona Nufărul şi Rogerius, mergând până la staţia de la Sinteza.

"Ne-am bazat pe cerinţele oamenilor care lucrează în Parcul Industrial şi care ni s-au plâns că, dacă circulă cu tramvaiul, pierd vreme schimbând linia 1 cu linia 3 pentru a ajunge în zona Nufărul. Aşa vor putea merge direct. Ne dorim să atragem cât mai mulţi angajaţi din Parcul Industrial să circule cu mijloacele de transport în comun, iar astfel s-ar diminua şi aglomeraţia de maşini în zona Borşului", a explicat BIHOREANULUI directorul OTL, Csuzi Istvan.

Tramvaiele de pe linia 4 vor circula, în primă fază, doar în orele de vârf, mai precis între orele 5 şi 8, respectiv 14.30 şi 17. Tramvaiele de pe linia 4 R vor urma traseul Nufărul – Gară – Olosig – Sinteza – Olosig – Decebal – Nufărul, în timp ce tramvaiele de pe linia 4 N vor circula pe traseul Nufărul – Decebal – Olosig – Sinteza – Olosig – Gară – Nufărul. Astfel, în timpul zilei, numărul tramvaielor care vor ieşi pe trasee va creşte la 47 în total.

Pe de altă parte, OTL a mai anunţat că, tot din 1 noiembrie, se prelungeşte traseul liniei 18 de autobuz până pe strada Izvorului nr. 52. Noile staţii care se înfiinţează pe sensul de mers către str. Izvorului 52 sunt: Izvorului 23 şi Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, iar pe sensul de mers către Gara Centrală, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie şi Izvorului 6 A.

Totodată, din noiembrie, cursa liniei 17 care pleca de la Kaufland la ora 21.58 va pleca la ora 22.15.