Consilierii locali au aprobat, joi, propunerea OTL de a înfiinţa trei noi linii de autobuz în oraş, fără a fi suplimentat bugetul societăţii. Este vorba de liniile 31 şi 32 care vor ajunge în Parcul Industrial şi de C100 cu un traseu scurt de la Auchan până la Piaţa 100 şi înapoi.

Proiectul a trecut cu voturile PNL şi UDMR, în vreme ce aleşii PSD s-au abţinut.

"S-a constatat că liniile 26 şi 27 al căror capăt de traseu este staţia Spartacus (situată la intersecţia dintre bulevardele Dacia şi Decebal) obligă majoritatea salariaţilor din Parcul Industrial I la utilizarea a două sau chiar trei mijloace pentru a ajunge la locul de muncă, creşterea timpului de deplasare, utilizarea autoturismului personal sau utilizarea transportului prin curse speciale", se arată în raportul de specialitate prezentat consilierilor.

Astfel, s-a aprobat înfiinţarea a două linii expres spre Parcul Industrial I. Potrivit proiectului, autobuzele liniei 31 vor circula pe traseul Bumbacului, Morii nr. 4, Lotus, Dimitrie Cantemir, Parcul 22 Decembrie, Biserica Emanuel, Calea Aradului, Eurobusiness Parc, trecând pe lângă fabricile mai multor companii, şi înapoi.

Autobuzele liniei 32 vor circula pe traseul Mareşal Averescu, Magheru, Republicii, Piaţa Bucureşti, Ştefan cel Mare, Transilaniei, blvd. Dacia, Calea Borşului, Parcul Industrial, unde ajunge, la fel, în dreptul mai multor companii, şi retur.

De asemenea, a fost înfiinţată linia C100, ale cărei autobuze vor circula în zilele de sâmbătă şi duminică între orele 8 şi 14. Traseul va fi unul scurt, OTL urmând să lege staţia de la Auchan cu noua Piaţă 100 de pe strada Ogorului, unde nu există acces pietonal şi nu exista nici staţie pentru mijloacele de transport în comun.