Pentru a trage un semnal de alarmă în ce priveşte actele de vandalism, societatea de transport local a transmis presei lista staţiilor mijloacelor de transport în comun în care sunt amplasate adăposturi care au fost ţinta unor astfel de acte.

"În majoritatea cazurilor, geamurile au fost cele distruse prin spargere, dar au fost cazuri în care nici băncuţele montate în interior n-au scăpat "supărării" unor concetăţeni ai noştri", se arată într-o informare semnată de purtătorul de cuvânt al OTL, Carmen Tocuţ.

Majoritatea staţiilor nominalizate în informare au panourile de sticlă sparte în ultima perioadă: staţia Muzeului, spre Piaţa Unirii (unde este şi o bancă ruptă), staţiile Lotus spre cap de linie Nufărul şi spre Cantemir, staţia din Centrul Civic, de lângă Poliţia Rutieră, staţia de pe strada Podului, spre Ioşia (4 panouri de sticlă sparte), staţia Bancpost, pe strada Tudo Vladimirescu spre Piaţa Devei, strada Bumbacului spre Piaţa Unirii, staţia de pe strada Clujului spre Velenţa (4 panouri), cea de la Spitalul 1, pe strada Louis Pasteur, Spitalul 6, spre Centru (3 panouri) şi staţia de lângă brutărie, de pe strada Matei Corvin spre gară, unde un panou e fisurat.

OTL a sesizat Poliţia Locală în legătură cu aceste acte de vandalism, sperând că vandalii vor fi prinşi şi amendaţi.

"A fost înaintată de asemenea o adresă, cuprinzând acest table, cu staţiile vandalizate, către Poliţia Locală, pentru a putea pe viitor reduce acest fenomen beneficiind de suportul şi sprijinul personalului angajat", a mai precizat Carmen Tocuţ.

OTL mai atrage atenţia şi asupra faptului că există numeroase cazuri în care aceste adăposturi sunt folosite de orădeni pentru a publica diverse anunţuri, urâţindu-le, omiţând că, dacă sunt prinşi, sunt pasibili de amendă.

"Nu de puţine ori, unii cetăţeni folosesc geamurile adăposturilor pe post de avizier prin care îşi fac popularizate anunţuri privind cele mai variate oferte, începând de la prestări de servicii de orice fel, până la anunţuri de vânzare-cumpărare. Cetăţenii trebuie să înţeleagă că anunţurilor de orice fel le stă bine în publicaţiile de gen şi nu pe geamurile adăposturilor. Mai mult decât atât, gestul lor poate fi oricând amendabil", a mai arătat purtătorul de cuvânt al OTL.