Societatea Oradea Transport Local a anunţat, joi, că începând din 25 mai va emite doar carduri electornice de călătorie, tip abonament, imprimate cu poza titularului.

Măsura a fost luată, potrivit purtătoarei de cuvânt a OTL, Carmen Tocuţ, pentru a scurta timpul de control în mijloacele de transport în comun dar şi pentru a limita riscul ca abonamentele să fie transferate. "Acum există două tipuri de abonament, cele personalizate, cu poză, respectiv cele simple, care au pe ele doar sigla OTL. Pentru cele simple acum controlorii verifică dacă într-adevăr sunt prezentate de titular cerând actul de identitate al pasagerilor", a precizat Tocuţ.

Deocamdată cardurile nepersonalizate emise deja nu trebuie schimbate. De asemenea, emiterea unui card de abonament personalizat este gratuită. În cazul în care acesta este pierdut sau deteriorat călătorii plătesc 10 lei pentru a şi-l reface.

Excepţie de la regula personalizării cardurilor folosite pe mijloacele de transport în comun ale OTL fac persoanele cu domiciliul stabil în alte localităţi ale judeţului - situate în afara Oradei, respectiv comunelor Borş şi Sînmartin - persoanele care au domiciliul stabil în alte judeţe şi cetăţenii străini.

Punctele de preluare a datelor în vederea personalizării cardurilor de călătorie din Oradea sunt situate în Centrul Comercial Auchan, Centrul Multifuncţional pentru persoanele vârstnice Rogerius, Autogara Nufărul şi pe str. Duiliu Zamfirescu nr.1, la sediul OTL.