Ca la fiecare început de an, în cadrul Festivalului Internaţional "Carol Pop de Szathmári - Szathmári Pap Károly", organizat de Asociaţia "Euro Foto Art", Clubul Fotografic Nufărul a vernisat cele mai reuşite fotografii realizate în anul anterior. Totodată, clubul înmânează Premiile de Exceleţă acordate celor mai valoroşi artişti fotografi, care pe parcursul anului 2015 au obţinut cele mai multe punctaje la Concursul iniţiat de conducerea Clubului Fotografic "Nufărul" Oradea.

Laureatul 2015 este artistul fotograf Ovi D. Pop AFIAP, care a adunat 8.219 puncte cu 618 imagini acceptate la diferite Saloane Internaţionale organizate sub diferite patronaje. "Cu imaginile acceptate a obţinut 54 de menţiuni şi plachete, respectiv 19 medalii. Este de apreciat faptul că participarea artiştilor fotografi la aceste Saloane Internaţionale s-a făcut pe cheltuielile financiare ale fiecăruia", a transmis clubul, luni, printr-un comunicat de presă.

Locul II a revenit artistului fotograf Valetina Stan EFIAPb (6.701,5 puncte), care a avut  607 de imagini acceptate la Saloane Internaţionale cu diferite patronaje (FIAP, PSA etc.) cu care a câştigat 21 de menţiuni şi plachete, respectiv 6 medalii la Saloanele internaţionale.

Pe locul III, clubul a premiat doi fotografi: artiştii fotografi Dancoglu Constantin EFIAPb (1712 puncte) şi Adela Lia Rusu AFIAP (1868 puncte).