Orădenii pot vizita în această perioadă, la Galeriile Reperaj din Cetatea Oradea, o expoziţie de sculptură mică şi iluminat ambiental a artistului Ovidiu Pascu, care a îmbinat lemnul, metalul şi lumina pentru ca apoi să prezinte lucrări interesante, ce poartă denumiri ca "trepte spre cer", "umbrelă pentru timp frumos" sau "tabla de şah off-road".

Expoziţia a fost vernisată, vineri, în prezenţa mai multor invitaţi, printre care apropiaţi şi foşti colegi ai artistului plastic.

Gazda evenimentului a fost Vioara Bara, preşedintele filialei Oradea a Uniunii Artiştilor Plastici din România, care l-a invitat, în schimb, să vorbească despre lucrările artistului pe Aurel Chiriac, curatorul expoziţiei.

Critic şi istoric de artă, fostul director al Muzeului Ţării Crişurilor l-a descris pe Ovidiu Pascu drept "un rebel al artelor plastice" şi l-a felicitat pentru "curajul de a nu fi la modă".

Tabla de şah off-road

Aurel Chiriac a vorbit apoi despre cum artistul a trecut de-a lungul anilor de la caricatură, la fotografia de artă, iar apoi la sculptura mică, absolvind totodată un masterat în Sculptură ambient.

Despre sculpturile-instalaţii prezentate în expoziţia de la Reperaj, curatorul a comentat că "obiectul principal al lucrărilor - chiar şi al sculpturilor din lemn şi metal - pare să fie lumina". "Desluşim în operele lui Ovi Pascu o întâlnire fericită între spaţiile intimităţii şi neutralitate", a adăugat criticul de artă.

Ovidiu Pascu lângă lucrarea sa "Ciclistul"

Când i-a venit rândul să vorbească, autorul sculpturilor a preferat să fie scurt şi să le mulţumească celor care s-au dus să-i fie alături la vernisaj.

Lucrărilor vor rămâne expuse în perioada următoare la Galeriile Reperaj din corpul C al Cetăţii.

Sculptura "Trepte spre cer"