Sună ca un scenariu ştiinţifico-fantastic faptul că OZN-urile ne dezactivează armele nucleare de peste 60 de ani, dar perspectiva nu este una regizorală, ci le aparţine chiar unora dintre veteranii Forţelor Aeriene SUA.

Aceştia, între care căpitanul Robert Salas, susţin că încă din 1948 extratereştrii au survolat zonele de lansare a rachetelor nucleare din SUA şi Marea Britanie, dezactivând focoasele şi chiar aterizând, la un moment dat, într-o bază britanică.

Mai mult, adaugă aceiaşi seniori ai aerului, guvernele muşamalizează încă de atunci totul. Fostul ofiţer de armată Robert Salas declară că a fost personal martor al unui eveniment, de tipul celor descrise, în data de 16 martie 1967, la Baza Aeriană Malmstrom, din Montana.

"Rachetele pur şi simplu au fost neutralizate - zece rachete Minuteman (nucleare). Iar acelaşi lucru s-a întâmplat la o altă zonă de lansare o săptămână mai târziu. Obiectele zburătoare neindentificate arată un interes major pentru acest tip de armament. Personal, cred că nu sunt de pe planeta Pământ", a declarat militarul.

Colonelul Charles Halt pretinde, la rândul său, că a asistat survolului unui OZN în regiunea bazei Bentwaters a Forţelor Aeriene ale Coroanei, în apropiere de Ipswich, unul dintre amplasamentele cu arme nucleare ale Marii Britanii. Episodul ar fi avut loc cu 30 de ani în urmă. Iniţial, Halt a privit cum obiectul a declanşat raze de lumină în direcţia bazei, apoi a auzit prin staţie că extratereştrii au aterizat în interiorul stocului nuclear.

În total şase indivizi, foştii ofiţeri ai Forţelor Aeriene SUA sunt pe cale să prezinte informaţii declasificate despre care pretind că le vor susţine descoperirile. În plus, ei au obţinut mărturiile altor 120 de foşti membri ai personalului militar american şi britanic, care întăresc scenariul intervenţiilor extraterestre la siturile nucleare din SUA, cu exemple până în 2003. Militarii speră că vor forţa, prin acţiunile lor, mâna autorităţilor astfel încât sa confirme faptul că fiinţe străine vizitează Pământul de multă vreme.