Războiul parohiilor ortodoxe din cartierul Rogerius, unde părintele Ciprian Mega, de la noua Biserică Sfântul Spiridon, a umblat cu Crucea de Bobotează intrând pe teritoriul vechii Bisericii Albastre, s-a terminat în coadă de peşte. Familia părintelui Gheorghe Nemeş, care păstoreşte parohia Oradea-Vii de aproape trei decenii, l-a reclamat după sărbători pe intrus la Protopopiatul Oradea pentru încălcarea "frontierei".

Petenţii au ieşit la atac în speranţa că episcopul Sofronie, apropiat al părintelui Nemeş, va interveni în favoarea acestuia şi îl va pedepsi pe îndrăzneţ. Calculele s-au dovedit însă eronate. Conştient că Biserica Albastră păstoreşte cea mai mare şi bogată parohie din oraş moştenită din comunism, când cartierul nu avea alt lăcaş de cult, episcopul a sugerat Protopopiatului să îngroape reclamaţia la sertar, iar petenţilor să uite de ea.

Singurul mod în care Preasfinţitul îşi poate ajuta prietenii este să nu intervină. Nu de alta, dar la o dreaptă împărţire a suprafeţelor parohiilor, s-ar putea să piardă chiar mai mult...