Mai multe pachete de cocaină au fost găsite, sâmbătă, de oamenii care se plimbau pe plajele din Năvodari şi Vadu.

Cel mai probabil, drogurile provin din acelaşi transport care a eşuat pe plaja dintre Sulina şi Sfântu Gheorghe, notează digi24.ro.

DIICOT avertizează turiştii să nu deschidă pachetele căci îşi pot pune viaţa în pericol. Poliţiştii verifică acum 90 de kilometri de plajă.

Sâmbătă, mai multe echipaje DIICOT, alături de ofţeri de poliţie judiciară, poliţişti de frontieră şi jandarmi desfăşoară pe litoralul Mării Negre o amplă operaţiune într-un dosar de trafic de droguri, a informat DIICOT. 

"Avertizăm cetățenii din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunțe cel mai apropiat polițist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conține droguri cu o concentrație foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viața!", a transmis DIICOT.

Potrivit adevărul.ro, coletele plutesc în derivă pe mare, unele fiind depuse pe plajă, printre pietre. Elicopterele Ministerului de Interne survolează zona litoralului, de la Vadu la Vama Veche, inclusiv Constanţa, pentru a vedea unde se mai găsesc astfel de pachete. 

Pe 23 martie a fost interceptat un transport de droguri în Delta Dunării. Autorităţile au găsit atunci peste 800 de kilograme de droguri de mare risc într-o şalupă abandonată în zona dintre Sulina şi Sfântu Gheorghe.

În urma analizelor, a rezultat faptul că era vorba de cocaină cu 90% puritate. Ulterior, alte 200 de kilograme de droguri au fost găsite de poliţiştii de frontieră în zona platformelor marine.

Cantităţile de droguri s-ar fi vândut cu câteva sute de milioane de euro.