La finele lunii martie, la Oradea s-a deschis prima sală de padel din oraș și cea mai mare din țară. „La nici șapte luni de la deschidere, ne bucurăm de joc, de socializare, de performanțe”, spune administratorul afacerii, Spiros Baltsavias. Seria de turnee, începută în luna mai, continuă cu două competiții majore la Padel Arena Oradea.

Ideal pentru toate vârstele

Apărut relativ recent în peisajul sportului românesc, padelul a fost recunoscut ca sport în România de ministerul de resort și datorită numărului de practicanți în creștere, nu de la o lună la alta, ci de la o zi la alta. Este o disciplină sportivă pe care, dacă o descoperi, îți ajunge la suflet, mai ales că nu ține cont, în mod obligatoriu, de vârstă, agilitate sau îndemânare.

Padel Arena Oradea de la complexul ERA beneficiază de șase terenuri, vestiare, zonă de relaxare și tot ceea ce ține de o bază sportivă la cele mai ridicate standarde. „Comparativ cu tenisul, nu este un joc în care forța să fie dominantă. De multe ori punctele sunt realizate grație strategiei adoptate și nu neapărat a forței. În aceste condiții este ideal de practicat de către bărbați, femei, tineri, oameni de toate vârstele. Am avut plăcerea să constat că numărul celor care au ales să joace padel este într-o evidentă creștere. La acțiunile de social padel pe care le organizăm în zilele de luni, joi și vineri, terenurile sunt pline. Avem jucători începând de la copii până la tineri de peste 70 de ani”, a spus Spiros Baltsavias, promotorul padelului, dar și al minifotbalului, în Oradea.

Seria de turnee continuă

De la înființare, la Padel Arena Oradea a fost organizată o etapă de ligă națională, dar și alte trei turnee puternice.

Urmează, la finele lunii octombrie, în același edificiu, să se dispute etapa a 9-a (penultima din calendarul Ligii Naționale de Padel, 29-30 octombrie), respectiv finala Cupei României, care se va desfășura în perioada 18-20 decembrie. Oradea se bucură de prezența mai multor echipe care și-au făcut rapid un nume pe plan național.

Orădenii sunt în topul național

Cel mai redutabil dublu e format din Andrei Dărăban și Bogdan Sturzu (câștigători a două etape naționale, mai au în palmares o finală și o semifinală), foști jucători de tenis, actualmente antrenori, care au format un dublu în tenis încă de pe vremea copilăriei.

Horia Matei, Alex Stohor, Răzvan Copil, Ciprian Filip, Emil Bronț, Alex Stocker, Răzvan Sime sunt câțiva dintre jucătorii care reprezintă orașul la nivel de profesioniști, cu rezultate notabile, inclusiv finale sau semifinale.

Creștere anuală de 5%!

Pe plan mondial, padelul este disciplina sportivă cu cea mai mare creștere de practicanți de la an la an. În Spania, de pildă, este pe locul doi, după fotbal dar înaintea tenisului. În lume, padelul are o creștere procentuală de peste 5% de la un an la altul.

„La nici șapte luni de la deschidere, ne bucurăm de joc, de socializare, de performanțe”, a conchis Spiros Baltsavias.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!