Singura ecodestinaţie din judeţul Bihor, Pădurea Craiului, poate fi descoperită şi de la distanţă.

Un film dedicat acestei zone va fi lansat vineri, imaginile realizate de renumitul fotograf Mihai Moiceanu prezentând frumuseţile naturale, atracţiile turistice, tradiţiile şi cultura acestui colţ de rai.

Potrivit unui comunicat transmis de CAPDD, custodele ecodestinaţiei, filmul va fi publicat pe 10 ianuarie, la ora 13, pe platforma YouTube.

Pelicula a fost realizată de Asociaţia de Ecoturism din România şi unităţile de management de destinaţie, în cadrul proiectului "Săptămânile ecoturistice ale României", prin care alte şase ecodestinaţii din ţară, Ţara Haţegului-Retezat, Ţinutul Zimbrului, Eco Maramureş, Băile Tuşnad şi împrejurimile, Ţara Dornelor, Colinele Transilvaniei, au beneficiat la rândul lor de astfel de materiale filmate.

Ecodestinaţia Pădurea Craiului înseamnă patru peşteri amenajate pentru turismul de masă, singura reţea de peşteri speoturistice din România, şase pensiuni certificate ca membre ale reţelei de ecoturism, care lucrează alături de alte 25 de facilităţi de cazare şi masă, trasee de drumeţie ce însumează sute de kilometri, 275 de kilometri de trasee marcate pentru mountain bike, trei trasee tematice, patru trasee de via ferrata, 355 de trasee dedicate escaladei şi alpinismului, unica reţea de trasee pentru trail run din ţară, cascade, defileuri, păduri, lacuri, biserici de lem şi tradiţii ce merită descoperite.

"Ecoturismul reprezintă, pentru România, o şansă excepţională prin atragerea de turişti din străinătate şi din ţară, pe un produs turistic de calitate, care creează un impact economic remarcabil la nivel de comunităţi rurale. Astfel, se demonstrează că natura României şi bogăţia culturală, utilizate cu atenţie şi bine păstrate, pot genera venituri considerabile din ecoturism", a precizat Paul Iacobaş, preşedintele CAPDD Bihor.

Vezi trailerul filmului:

Filmul este disponibil aici.