Asociaţia Piticot din Oradea ajută elevii care se confruntă cu o lipsă gravă de resurse în şcolile la care învaţă, lansând o campanie de donare de cărţi şi materiale didactice.

De pe urma proiectului, care se desfășoară până pe 15 mai, vor beneficia şcoala şi grădiniţa din satul Ponoară, comuna Bratca, şi grădiniţa din Tinca, unde învaţă în total aproape 600 de elevi şi preşcolari.

„Biblioteca Şcolii Ponoară nu deţine cărţi. Există o sală goală denumită «bibliotecă», cu toate că peste 400 de elevi frecventează cursurile la nivel primar şi gimnazial. În aceeaşi situaţie sunt şi Gradiniţa din Ponoară, beneficiari 100 preşcolari, şi Gradinița din Husasău de Tinca, beneficiari 75 preşcolari", a transmis Asociaţia Piticot printr-un comunicat de presă.

Astfel, Asociaţia Piticot strânge donaţii de cărţi aflate în stare bună, pentru a umple rafturile acestor spaţii şi pentru a ajuta copiii să înveţe şi să-şi dezvolte cunoştinţele. Grădiniţele incluse în program au nevoie de hârtie, creioane, carioci şi alte rechizite, însă toate acestea trebuie să fie în stare bună de utilizare şi să nu fie deteriorate.

Donaţiile pot fi duse la sediul Asociaţiei Piticot din Oradea, strada Ovid. Densuşianu nr. 9, bl. P. 191, ap. 2, până pe 15 mai 2023, iar detalii suplimentare se pot afla şi pe pagina de Facebook a asociaţiei.

„Astăzi, ei îşi pun speranţa în noi, prin cărţi donate cu suflet pentru viitor, rânduri scrise ce vor schimba destine, vor întregi cunoştinţe şi vor pregăti oameni pentru mai bine", se subliniază în comunicatul asociaţiei. 

De ziua copilului, în 1 iunie, cărţile şi materialele didactice donate vor fi duse la şcoala şi grădiniţa din Ponoară pentru a fi oferite elevilor.

Donare cărți

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!