Furtuna care a lovit joi după-masă mai multe localităţi din judeţul Bihor a provocat inundarea mai multor curţi, pivniţe şi subsoluri şi a provocat un incendiu la o baracă din lemn dintr-o gospodărie din Oradea, motiv pentru care pompierii au avut mai multe intervenţii în teren.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, în total a fost vorba de 13 situaţii de urgenţă.

Joi seara, în jurul orei 18.45, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu provocat la o baracă din lemn dintr-o gospodărie de pe strada Pădurii din oraş. Focul a fost provocat cel mai probabil de trăsnet, potrivit comunicatului.

Apoi, în interlul orar 19.30 - 02.10, echipajele de pompieri din cadrul Staţiei Aleşd au desfăşurat 11 misiuni, din care opt în Peştiş, două în Lugaşu de Sus şi una în Aleşd.

Folosind motopompele din dotare, aceştia au evacuat apa din zece pivniţe şi subsoluri, un garaj şi două curţi.

"În această dimineaţă, în urma unui apel primit prin Sistemul Unic 112, în jurul orei 08.10, pompierii militari aleşdeni au fost mobilizaţi în Peştiş, unde, în momentul de faţă acţionează pentru evacuarea apei din subsolul unei cabane", se mai arată în comunicat.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seară o avertizare imediată, de cod galben de furtuni, iniţial valabilă până la ora 19.30, care a fost prelungită până la ora 21.45 şi a fost valabilă pentru localităţile Oradea, Tileagd, Oşorhei, Brusturi, Sălard, Biharia, Sântandrei, Ineu, Sârbi, Lugaşu de Jos, Borş, Ţeţchea, Girişu de Criş, Cetariu, Tămăşeu, Săcădat şi Paleu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!