Prefectura Bihor va solicita Guvernului României alocarea sumei de 380.000 de lei din fondul de intervenție pentru remedierea pagubelor produse de viituri în județul nostru în decursul lunii februarie, mai precis în localitățile Chișcău, Pietroasa, Urviș de Beiuș și Luncasprie. 

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi Hotărârea nr. 1/2023 pentru aprobarea Rapoartelor de sinteză ale Sistemului de Gospodărire a Apelor nr. 1203/2023 și nr. 1204/2023 privind apărarea împotriva inundațiilor și accidentelor la construcții hidrotehnice din județul Bihor pentru perioadele 20-21 februarie 2023, respectiv 25-27 februarie 2023”, se arată în informarea transmisă de Cancelaria Prefectului. 

Conform rapoartelor, scurgerile de ape de pe versanți au afectat un pod, un drum forestier și agricol, un drum comunal și o stație de alimentare cu apă la nivelul localităților Chișcău, Pietroasa, Urviș de Beiuș și Luncasprie, valoarea totală a pagubelor fiind estimată la 380.000 lei. Evaluarea a fost făcută de către comisii mixte de specialiști. 

Din suma totală, 185.000 lei ar reveni unității administrativ-teritoriale Pietroasa, iar 195.000 lei unităților administrativ-teritoriale Șoimi și Dobrești.

„Prevenția este cea mai bună strategie: verificăm periodic întreținerea șanțurilor și rigolelor în localități, pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor mari, a căror întreținere cade în sarcina primarilor. Totodată, solicit edililor să depună cu celeritate rapoartele pentru a obține bugetele necesare înlăturării pagubelor”, a transmis, prin comunicat, prefectul Dumitru Țiplea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!