Furtunile care s-au abătut, duminică după amiază, peste judeţul Bihor au făcut pagube. În Oradea, vântul a doborât mai mulţi copaci care au ajuns pe şosele şi pe autoturisme parcate, iar mai multe străzi, case ori pivniţe au fost inundate. Un copac a avariat 4 mașini în cartierul Nufărul. În localitatea Cuzap, o femeie cu probleme locomotorii a fost evacuată de pompieri din casa ei inundată.

Potrivit unei informări transmise de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, lt. col. Camelia Roșca, vântul puternic a doborât patru copaci pe carosabil, pe străzile Calea Aradului, Borşului, Armatei Române şi pe DN19, la ieşirea din Oradea spre Biharia.

Alte 10 misiuni de urgenţă au mobilizat pompierii militari pentru evacuarea apelor din curţi, pivniţe şi dintr-un garaj, pe străzile Aleşdului, Clujului, Ion Buşiţia, Privighetorii, Aurel Covaci, Valentin Zaharia, Borşului şi Ion Mincu.

Salvatorii au intervenit cu mai multe motopompe.

"Pompierii Detaşamentului 1 Oradea acţionează de asemenea, pe strada Bumbacului din municipiu, pentru înlăturarea unui arbore căzut pe patru autoturisme, respectiv pe strada Tăbăcarilor, unde evacuează apa din curtea unei case", se arată în informare.

Femeie cu probleme locomotorii, salvată de pompieri la Cuzap

În judeţ, pompierii Detaşamentului Marghita au intervenit în localitatea Cuzap pentru evacuarea apei dintr-o locuinţă.

Tot acolo, salvatorii au evacuat o femeie în vârstă de circa 60 de ani, din propria casă, după ce curtea ei a fost inundată, iar apa a ajuns la 40 de centimetri adâncime. Cum aceasta avea probleme locomotorii, pompierii au transportat-o la vecini.

Așa cum BIHOREANUL a arătat, județul a fost vizat duminică de mai multe avertizări meteorologice. Mai multe străzi din Oradea au fost sub ape în urma ploilor torențiale, iar locuitorii din mai multe zone au primit mesaje RO-Alert.

Detalii, în articolul: „Furtuni puternice în Bihor. Mesaje RO-Alert, după ce autoritățile au emis alertă nowcasting de cod portocaliu (FOTO/VIDEO)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!