Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a anunțat că, până vineri, 17 februarie, au fost deschise 139 de dosare de daună, în 16 județe, în urma cutremurelor din Gorj, produse în zilele de 13 şi 14 februarie, care s-au simțit inclusiv în partea noastră de țară. 

Potrivit PAID, citat de agenția de știri News.ro, cele mai multe dosare, 76 la număr, au fost depuse în Gorj, 16 în Hunedoara, 8 în Caraş Severin.

Au fost depuse dosare inclusiv în județul Bihor, dar și în Alba, Arad, Argeş, Cluj, Dolj, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Sibiu, Teleorman, Timiş, Vîlcea.

”În perioada următoare vom prezenta regulat statistici cu privire la numărul şi statusul dosarelor, în condiţiile în care asigurătorii au început deja să lucreze la soluţionare”, a arătat PAID.

Conform sursei citate, sute de locuinţe au fost afectate în urma cutremurelor produse în Gorj, în cele două zile.

După cum se știe, cele două cutremure au fost resimţite în mai multe judeţe ale ţării. Seismul de marți a fost urmat de sute de replici.

În Bihor, s-au simțit ambele cutremure, atât cel de luni, estimat la 5,2 pe scala Richter, cât și cel de marți, estimat la 5,7 grade pe scara Richter.

Marți, seismul a fost simțit de locuitori din zona centrală a municipiului. „Au tremurat ghivecele pe pervaz. S-a mişcat şi candelabrul”, a precizat o orădeancă din zona străzii Crinului.

Cetățeni care locuiesc la etajele superioare ale blocurilor de pe strada Oneștilor au mărturisit BIHOREANULUI că s-au speriat când au auzit geamurile că vibrează și au văzut că obiecte din casă s-au mișcat.

La solicitarea BIHOREANULUI, inginerul Marcela Prada, decanul Facultății de Construcții, Cadastru și Arhitectură din cadrul Universității din Oradea, a explicat că șansele unui seism puternic resimțit în Bihor sunt reduse. „Nu ar trebui să ne temem”, a declarat profesoara.

Detalii, în articolul „Care sunt riscurile ca Bihorul să fie devastat de un cutremur puternic? O specialistă din Oradea explică

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!